top of page

4 tips om een aantrekkelijke werkgever te worden voor potentiële werknemers

Als werkgever wordt het steeds moeilijker om de juiste werknemers aan te trekken. Enorm veel bedrijven zijn op zoek naar geschikt personeel. The war for talent woedt dan ook steeds harder. Wat is als werkgever de juiste tactiek om hierin successen te behalen? Wat maakt jou een aantrekkelijke werkgever voor potentiële werknemers? Wij geven graag enkele gratis tips!


Ga aan de slag met een ambassadeursplan

Werknemers die op een spontane manier enthousiast over je bedrijf vertellen zijn goud waard. Ze zullen niet alleen gemotiveerd hun werk doen. Ze zullen ook langer voor je blijven werken en geven anderen een goed gevoel over jouw organisatie, waardoor er een positieve connotatie gelegd wordt. Een duidelijke visie en werknemersstrategie doet wonderen. Weten werknemers waar de organisatie heen wil? Welke bedrijfscultuur heerst er? Krijgen werknemers veel verantwoordelijkheid? Mogen werknemers hun sterktes en interesses ontplooien? Speel als werkgever in op deze vragen. Zo zorg je dat ze enthousiast spreken over hun verwezenlijkingen binnen de organisatie.
Go social!

Wat is één ding dat bijna alle (potentiële) werknemers gemeenschappelijk hebben? Juist, social media! Quasi iedereen is wel actief op één of ander social media kanaal. Het is dus een toegankelijke manier om potentiële sollicitanten aan te spreken. Zet in op advertenties om je vacature te verspreiden, maar toon vooral dat er in jouw organisatie een leuke werksfeer is. Deel bijvoorbeeld beelden van teambuildingactiviteiten, video’s met werknemers,… Zo plaats je op een kostenefficiënte manier jouw organisatie in de spotlights. Daarnaast doen ook medewerkers research voor ze ergens solliciteren. Eén van de belangrijkste bronnen hiervoor is social media. Daarnaast is ook een website een bron van informatie voor de sollicitant. Hoe is de uitstraling van jouw bedrijf? Past dat bij de (potentiële) werknemer zijn persoonlijkheid?


Onderscheid jezelf

Stand out of the crowd! Zorg ervoor dat jouw vacatures en organisatie opvallen. Zo springt jouw bedrijf meteen in het oog wanneer iemand op zoek is naar een leuke job. Hoe doe je dat? Denk hierbij aan jouw missie en visie. Wat maakt jouw bedrijf uniek? Waar staan jullie voor? Speel hierop in en toon dit aan de buitenwereld.


Be real

Een laatste belangrijke tip die we kunnen meegeven, is: toon jouw organisatie zoals jullie echt zijn. Maak geen valse beloftes, luister naar je (toekomstige) werknemers en toon oprechte interesse in hun leven. Zo geef je hen een gevoel van appreciatie.
Comments


bottom of page