top of page

Een flexibele werkcultuur? Doorslaggevend voor een potentiële werknemer

42 % van de Belgische medewerkers noemt flexibele werktijd als één van de hoofdredenen om voor een werkgever te kiezen. Dat cijfer mag je gerust opvallend noemen. En ergens ook weer niet, aangezien flexibel werken als nieuwe standaard wordt aanzien. In deze blog gaan we hier dieper op in!
Sinds de pandemie hebben veel bedrijven de voordelen van zowel remote als op kantoor werken omarmd. Het gevolg? Een hervorming van de werkregimes en de opkomst van flexibele werkuren en -locaties. Bedrijven spelen hier gretig op in – onder meer door te investeren in digitale samenwerkingsplatformen en overige flexibele werkregelingen.


Om je als bedrijf zo aantrekkelijk mogelijk te profileren voor potentiële talenten, is het cruciaal om deze trein niet te laten passeren. Medewerkers verwachten anno 2024 immers dat ze de mogelijkheid krijgen om flexibel te werken – zowel qua locatie als qua uurregeling. De traditionele 9-to-5 wordt meer en meer vervangen door flexibele werktijden die aansluiten bij de individuele wensen van de werknemers. Voorts geeft 86% van wie nog niet telewerkt aan dat graag minstens één dag in de week te doen.


Lang verhaal kort: werk en privé moeten meer in balans zijn. Niet alleen het remote werken speelt hier een belangrijke rol. Een volledig flexibele werkcultuur creëren én stimuleren maakt je als bedrijf aantrekkelijk voor potentiële werknemers. Denk aan flexibele arbeidsvoorwaarden, onbeperkte vakantiedagen, workations of zelfs sabbaticals. Zo kan je als werkgever écht het verschil maken.


Wil een werknemer tijdens de middagpauze graag naar een fitnessles? Dan kan je er voor kiezen om deze werknemer zelf de werkdag te laten indelen. Zolang hij of zij weet wat de verwachtingen zijn en de juiste tools heeft om flexibel te werken, hoeft dit allerminst een struikelblok te zijn. Je kan zo zelfs het engagement van het personeel boosten. In welke mate je dit doortrekt in jouw bedrijf, hangt uiteraard ook van je activiteiten en sector af.


Niet alleen werknemers, maar ook werkgevers kunnen dus de vruchten plukken van flexibel werken. Dat je aantrekkelijkheid als bedrijf een forse boost krijgt, is alleen maar mooi meegenomen!


ความคิดเห็น


bottom of page