top of page

Hoe de prioriteiten van werknemers zijn veranderd sinds het begin van COVID

The war for talent is harder dan ooit. Als werkgever is het dan ook moeilijker om de juiste werknemers te vinden. En wanneer je iemand vindt, is de concurrentie vaak ook al in gesprek met de kandidaat. Maar hoe spring jij er nu uit als werkgever? Hoe kan jij jouw toekomstige werknemer overtuigen om voor jou te kiezen? Je ontdekt het allemaal in deze blog.


Waar loopt het vaak mis bij het aantrekken van werknemers?


Volgens een onderzoek van LinkedIn is er een grote discrepantie ontstaan tussen de verwachtingen van een werkgever en zijn potentiële werknemer. Veel werkgevers focussen zich op verkeerde factoren, die minder belangrijk zijn voor een werknemer. Waar bijvoorbeeld de work-life balance en het loon (met extralegale voordelen) helemaal bovenaan staan voor een werknemer, zijn niet alle werkgevers hier evenveel mee bezig. Werkgevers zetten dan weer vol in op flexibiliteit. Hoewel flexibiliteit in de laatste 2 jaren enorm aan belangstelling heeft gewonnen (maar liefst 12,3%) - denk bijvoorbeeld aan telewerken en glijdende werkuren – merken we dat dit de bedrijfscultuur niet altijd ten goede komt. Doordat werknemers van thuis uit werken vermindert de connectie met de werkgever en collega’s vaak. Daarnaast vervaagt voor vele werknemers de grens tussen het professionele en persoonlijke leven.


Hoe kan je als werkgever inspelen op de prioriteiten van werknemers?


Een belangrijke tip die we meegeven, is dat je als werkgever luistert naar jouw toekomstige werknemer. Vraag tijdens een sollicitatiegesprek eens naar de prioriteiten van je sollicitant. Wat maakt voor hem dat jij de ideale werkgever kan zijn? Wat is voor hem belangrijk? Geloof het maar: de werknemer zal blij zijn dat je luistert en rekening houdt met zijn/haar prioriteiten. Werknemers zijn immers niet meer dezelfde als 20 jaar geleden. Door the war for talent zijn ze kieskeuriger dan ooit en komen ze meer op voor hun mening.


Een tevreden werknemer is een win-winsituatie


Door de discrepantie tussen werkgever en werknemer hebben steeds meer werknemers last van een burn-out. In de afgelopen maanden is dit aantal met 9% toegenomen. Als werkgever kan je hier het verschil maken. Werk aan de relaties met je werknemers en zorg dat zowel jouw verwachtingen en prioriteiten als die van de werknemer goed op elkaar afgestemd zijn. Het bezorgt je betere kandidaten en vooral tevreden werknemers!



Benieuwd hoe we bij Talent Consultancy Partners helpen bij het afstemmen van de verwachtingen? Contacteer ons vrijblijvend via onderstaande knop!


Commenti


bottom of page