top of page

Waarom employer branding cruciaal is voor een bedrijf

Employer branding is een begrip dat steeds vaker voorkomt in de HR-sector. Maar wat betekent het nu precies en waarom is het zo belangrijk?


Employer branding is het proces waarbij een bedrijf zijn imago als werkgever bewust vormgeeft en communiceert naar potentiële werknemers. Het doel is om een positief en aantrekkelijk beeld te creëren van het bedrijf als werkgever, zodat het aantrekkelijker wordt voor talent om bij het bedrijf te gaan werken. Ook correcte communicatie speelt een belangrijke rol, zodat er een juist verwachtingspatroon geschept wordt.


Een goed ontwikkeld employer branding-beleid kan een bedrijf helpen om diverse doelen te bereiken. Ten eerste kan het bijdragen aan het aantrekken van geschikte kandidaten. Door het bedrijf als aantrekkelijke werkgever te presenteren, zullen meer mensen zich aangetrokken voelen om bij het bedrijf te solliciteren. Dit kan helpen om de wervingskosten te verlagen en de kwaliteit van de kandidaten te verhogen.


Ten tweede kan employer branding helpen om de werknemerstevredenheid en -betrokkenheid te verhogen. Door je positieve imago te onderhouden en uit te stralen, kan het bedrijf een fijne en aantrekkelijke werkomgeving bieden. Dit kan leiden tot een lager verloop en een hogere productiviteit van de werknemers.


Maar hoe bouwt een bedrijf haar employer branding nu op? Een goed begin is om te onderzoeken wat de sterke en zwakke punten van de organisatie als werkgever zijn. Dit kan bijvoorbeeld door werknemersonderzoeken en het lezen van reviews op werkgeversbeoordelingssites. Vervolgens kan de organisatie hiermee aan de slag en de sterke punten benadrukken en verbeterpunten aanpakken.


Daarnaast kan een organisatie haar employer branding versterken door:

  • Het bieden van aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden

  • Het creëren van een positieve werksfeer en cultuur

  • Het communiceren over de missie, visie en waarden van de organisatie

  • Het tonen van tevreden werknemers en waarom deze het bedrijf zo leuk vinden


Wil jij eens sparren over het versterken van jouw employer branding? Dan kan je ons altijd contacteren.


Comments


bottom of page